Állatok mezőgazdasági és élelmiszeripari hasznosítása

Állatok mezőgazdasági és élelmiszeripari hasznosítása

Szerző: 
Gruiz Katalin

A képekre kattintva megtekinthetjük az adott képhez tartozó részletes leírást.

Diavetítés indítása

baromfi szabadtartásban
baromfi szabadtartásban
Baromfitenyésztés
mangalica
mangalica
Sertéstenyésztés
szarvasmarha
szarvasmarha
Szarvasmarha tenyésztés
indonéz földműves
indonéz földműves
Indonéz földműves
Elefánt-munkás
Elefánt-munkás
Dolgos elefántok
Dolgozó majom
Dolgozó majom
Kókuszdió szüretelő majmok
Óceániai halfarm
Óceániai halfarm
Halfarmok
Haltenyésztés
Haltenyésztés
Halastavak
Halfeldolgozás a hajón
Halfeldolgozás a hajón
Halfeldolgozó halászhajó
Úszó konzervgyár
Úszó konzervgyár
Halfeldolgozás a hajón

Az állatok tenyésztésének és tartásának célja az ember haszna, az állat izomerejének hasznosítása (lovaskocsi, bivalyfogat, erdőművelő eleféntok, stb.), húsának élelmiszerkénti fogyasztása (húsállatok: halak, rákok, szárnyasok, sertés, marha, juh, kecske, stb.), vagy az állat szőrének, bőrének vagy más részének hasznosítása (báránybőr, gyapjú, pehely, toll, pataolaj, bálnazsír, stb.).

Az állatokat különleges munkákra is használják: hátasló, munkakutyák, -eleféntok, -majmok, jelzőállatok.