Élelmiszereket károsító mikroorganizmusok

Élelmiszereket károsító mikroorganizmusok

Szerző: 
gruiz Katalin
CsatolmányMéret
Élelmiszerek mikrobiológiai károsodása.ppt820.5 KB
Spórás baktériumok: Bacillus, Clostridium.ppt930 KB
Aerob baktériumok: Mycobacterium és Brucella339.5 KB
Fakultatív anaerob baktériumok.ppt2.07 MB
Actinomyces nemzetség .ppt168 KB
Spirochaeta.ppt267.5 KB
Protozoa, férgek, vírusok.ppt628 KB
Prion betegségek.ppt360.5 KB
Tej, tejtermékek, tojás, hús és húskészítmények romlása.ppt456 KB

A Nyugatmagyarországi Egyetem tananyaga az élelmiszerekben kárt okozó mikroorganizmusokat tárgyalja kilenc előadásban:

  • Alapfogalmak: ételfertőzések, ételmérgezések
  • Spórás baktériumok: Bacillus és Clostridium nemzetség
  • Mycobacterium és Brucella nemzetség
  • Fakultatív anaerobok: gennykeltők, Erysipelothrix, Listeria, Corynebacterium, Enterobacteriaceae
  • Actinomyces nemzetség
  • Spirillaceae család, Spirochaetales, Mycoplasmatales és Rickettsiales rend
  • Protozoonok, rühösség, férgek, féreglárvák és vírusok
  • Prion betegségek
  • Tej és tejtermékek, tojás, hús és húskészítmények romlást okozó mikróbái