A kémia szerepe az élelmiszertermelésben és a mezőgazdaságban

A kémia szerepe az élelmiszertermelésben és a mezőgazdaságban

Szerző: 
KÖRINFO
CsatolmányMéret
Élelmiszereink és a kémia 13.64 MB
Élelmiszereink és a kémia 23.55 MB

A TECHNOLÓGIA MÉRFÖLDKÖVEI KÉMIKUS SZEMMEL: ez a címe annak a kiállításnak, melyet itt most posztereken bemutatunk.

A mezőgazdasággal és élelmiszertermeléssel kapcsolatban az alábbi témaköröket tárgyaljuk:

  • műtrágyák
  • növényvédőszerek
  • élelmiszer előállítás és biztonság
  • élelmiszerek tárolás.

Ez a posztersorozat az Amerikai Egyesült Államokban, az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) által, Pavláth Attila professzor elnöksége idején, 2001-ben létrehozott Technology Milestones című elektronikus tárlat átdolgozott, magyar változata.

A magyar változat a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Kémiai Tanszékén, Rideg Nóra, kémiatanár-vegyész szakos hallgató tanári szakdolgozatának részeként 2007-ben készült.   Témavezetője: Németh Veronika egyetemi tanársegéd.

A kiállítás megvalósítását támogatták:  Magyar Kémikusok Egyesülete és az Amerikai Kémiai Társaság.

A poszterek szabadon letölthetőek és terjeszthetőek.